onsdag 27 oktober 2010




Hej hej...

Idag är det onsdag och det är lika med ledigt för oss. Jag och flickorna har haft en skön förmiddag och nu när den minsta sover en stund passar jag på att få bara vara. Det är ju alltid trevligt när jag hinner med att uppdatera här.

Jag tänkte faktiskt visa upp mitt första julkort idag. Kanske är det fler som blir förvånad. Jag brukar börja med mina väldigt sent och det slutar alltid med att jag slänger ihop något som går snabbt. Men den här gången har det fått tagit tid. När jag var i New York hittade jag en julstämpel som jag bara föll för. Den måsta jag ha. Stämplar var inte speciellt billiga där så det blev bara den här. Jag såg potentialet i den och visste från början att den här skulle användas till maskning.



Den här bilden blev lite suddig. Jag tycker det är svårt nu att få till hyfsade bilder. Det blir ju aldrig tillräckligt ljust. Men den får duga. Ville bara visa den och hur hela motivet ser ut.




På det här kortet har jag maskat ihop bakrunden med en gammal magnoliastämpel, Edvin som tomte. Jag har färglagt med distresser och lagt till lite olika Stickles, röd, silver och frosted lace. Annars är det sparsamt med dekorationer, några halvpärlor och kvistar som jag stansat ut med stans från MS. God Jul stämpeln är från Reprint (tror jag)



Tänk va härligt, nu är det mindre än två månader kvar tills det blir jul. Mysigt!!!
Men först ska vi ta oss igenom Halloween. Det är min bloggdag på Scrapptorget idag och vi har just Halloweentema. Titta in du oxå och låt dig inspireras.



En liten tjuvkik, men vill du se mer får du gå in till torget... (länk lite högre upp till höger)

Tack för att du tittar in här hos mig. Lämna gärna en kommentar så jag vet att du varit här. Då kan jag ju oxå  besöka dig =)

Kram maria

söndag 24 oktober 2010

Härlig söndag...


Åhhhh va skönt det är med helg...

Att få vara ledig alla tillsammans, vara friska. Inte ha några måsten utan ta dagen som den kommer. Det gillar jag. Vi har bara varit i helgen, shoppat lite vinterkläder till flickorna, umgåtts med vänner och njutit. Det har varit kallt men solen skiner och det gör mig på extra bra humör. Härligt!!!

Idag tänkte jag visa en Lo med bilder från i sommras. Det är svårt att tro med tanke på hur vi är klädda. Därför har jag valt just titeln 11 augusti. En dag när det var riktigt varmt ute plockade vi fram vinterkläder och åkte till Edsbyn på skridskodisco. Det är något som dom ordnar i deras bandyhall. Flickorna tyckte nog att vi var lite knäppa först men bara älskade det när vi väl var på plats.


Eftersom jag som vanligt vill ha massor av bilder med fick det bli en dubbel. Jag läste nyligen i nån scrapptidning en artikel om att gå tillbaks till grunderna. Var började det någonstans innan alla dessa dekorationer kom. Jag tycker det var lite intressant eftersom det ibland bara blir lite för mycket nästan hysteriskt runt dessa dekorationer. Jag dras lätt med i det där och kan ha världens ångest när jag ska böja dekorera mina kort eller layouter. Det jag vill komma till är att jag här låtit det vara enkelt. Jag inspirerades av orden i den artikeln och kände mig så nöjd med det här resultatet.


Papprena kommer från WeR och sei. Cirklarna är baksidan från ett av mönsterpapprena. Jag har satt dit några blingstenar för att förstärka discotemat lite.

Nu ska jag fortsätta att njuta av denna underbara dag. Hoppas du gör det samma =)

Kram maria

torsdag 21 oktober 2010


Hej mina vänner,

Idag har jag äntligen fått lämna huset och Alfta. Faktiskt lite skönt att få vädra näsan efter en vecka hemma. Trevligt oxå att få träffa mina underbara arbetskamrater. Är väl kanske inte 100% frisk men på väldigt god väg =). SKÖNT!!!

Igår när vi vaknade här hemma var det vitt ute och barnen jublade. SNÖÖÖÖÖ!!!!  Klara tyckte att vi skulle gå ut på en gång men jag tyckte att det var lite tidigt att gå ut redan 6.30. Jag lyckades hålla flickorna inne till 8.30 men sen var det bara ut och leka. Det är så härligt att se deras lycka och man liksom kommer ihåg själv hur underbart det var med just den första snön. Vi har varit ute och bakat snökakor idag oxå , lika bra att passa på så länge som den ligger kvar.

Inne på scraptorget idag firar vi "1 år" med lite tårtinspiration. Titta in och njut, det är alldeles kallorifritt.
Jag har med ett kort i tårtform...

Kortet är gjort med spillbitar från My minds eye. Så härligt att få använda varje liten bit av dessa underbara papper. Ekonomiskt oxå och då känns det ju alltid lite extra bra.

Trevligt att du tog dig tid att titta in hos mig, lämna gärna en kommentar så blir jag sådär extra glad =)

kram maria

tisdag 19 oktober 2010

Blogcandy...

Yoli, en kollega från scrapptorget, har designat egna stämplar. Underbara pepparkaksgubbar. Hon firar detta med att lotta ut ett litet kit. Passa på att vara med du oxå.
Klicka här så kommer du direkt till inlägget.

/maria

Blogcandy!!!!!

Det här vill du inte missa....

Louise firar snart 10 000 besökare med ett smaskigt blogcandy.
Det man måste göra är att bli följare av hennes blogg vilket bara är berikande, skriva en kommentar i inlägget, lägga ut denna bild och länka hem till henne. Enkelt!!!

Häng med du oxå,

/maria

Dopkort och shoppping...

Hej mina vänner,

Besöket hos doktorn igår gav lite resultat. Jag tror ju alltid att jag typ inbillar mig och att jag ska bli hemskickad med svansen mellan benen. Men jag har en infektion i kroppen, en vätskefylld trummhinna som kan spricka när som helst så det var inte inbillning. Jag fick med mig lite piller hem så nu ska jag nog bli frisk på nån dag. SKÖNT!!!

Har under dessa dagar gjort färdig en beställning. Det sista av tre kort och det skulle vara ett dopkort i färgerna grönt, brunt och vitt. Jag har haft lite trögt att komma igång och liftade därför ett upplägg som jag sett bla hos Linda Muhr. Hon gör dessa underbara dopkort med ett ljus på och det har jag lånat.
Papprena kommer från Crate och Prima. Nallen tror jag är från Oktoberstamps. Det här upplägget är en favorit hos mig just till dopkort.

Tänkte passa på att visa lite av det som jag shoppat "over there". Det blir bara det som har med scrappen att göra för annars så skulle ni svimma. Det var ju väldigt billigt så om jag bara haft mer plats skulle det ha följt med ännu mer hem. I scrappväg så var det inte helt enkelt att hitta butiker. Jag hittade en blogg innan jag åkte som tipsade om några ställen så jag besökte dom. Utbudet var inte så stort men det blev lite smått och gott. Jag är ledsen över bilden, den var inte vänd så här när jag laddade över den. Ni får helt enkelt vrida lite på huvudet.
MSstansarna gick på ungefär 100 - 150 kronor och tyvärr så fanns det inte fler än dessa. Rullarna som ligger där är maskeringstejp "washi tape" Det verkar vara det nya och trendiga där oxå (det fanns massor).  Papper som jag hade velat shoppa var det otroligt dåligt med, jag gissar att det finns betydligt större och fler butiker bara man lämnar Manhattan. Men jag känner mig nöjd ändå. Är det någon som ska just till NY och vill ha lite tips så är det bara att höra av sig.

Sköt om er,

kram maria

måndag 18 oktober 2010

Hej hej,

Några rader från sjukstugan. Jag blir tokig snart, är fortfarande förkyld och allmänt klen. Har spenderat hela förmiddagen sovandes på soffan. För vissa låter det bara skönt men jag skulle vilja ha lite energi. Ska träffa doktorn idag och hoppas på underverk. Nu ska jag inte gnälla mer, det finns ju dom som har det värre.

Innan jag åkte till New York gjorde jag i ordning ett inlägg till Scrapptorget. Dom har haft tema Rosa bandet som på så många andra ställen. Jag tycker det är en självklarhet att stötta insamlingen och forskningen runt den här vidriga sjukdommen. Inne på torget skulle vi inspireras av just det rosa bandet. Mitt bidrag har inget med sjukdommen att göra utan jag gjorde en Lo på mina flickor men massor av rosa band.
Det blev en enkel Lo med endast ett fåtal dekos. Jag har använt mig av mist som jag sprayat under fotona, grenarna har jag klippt på frihand, tagsen har fått en omgång med distresserna, fjärilen tror jag är från Dollarstore. Där kan man ju göra en del fynd ibland. För att bryta lite med de rosa banden har jag satt dit turkos maskeringstejp som jag hittat hos en färghandlare. Det "riktiga" rosa bandet har jag inte med på layouten utan det sitter på min jacka.

Nu ska jag göra mig redo för att åka till doktorn, det krävs under för att jag inte ska skrämma slag på någon idag  :)

tack för att du tittade in,

kram maria

torsdag 14 oktober 2010

Hej alla glada....I´m back!!!!

Åh va vi har haft det bra. Kom hem i tisdagsmorse, det har tagit nån dag att ta igen sig och riktigt landa här hemma. Drog på mig världens förkylning "over there". Har ingen röst och är sådär allmänt dålig. Men tar lite kraft för att uppdatera här. Det har varit en underbar resa och jag är så glad för att det var just min syster jag fick dela den med. Man hinner ju inte riktigt med varandra längre då vi båda har familjer. Men under dessa dagar har vi hunnit prata och umgås, skrattat i massor. New York är en helt otrolig stad med massor att upptäcka. Jag och syster har gått så fötterna har dunkat av smärta på kvällarna, vi har shoppat så plånböckerna gapar tomma. Med oss hem har vi underbara minnen och massor med prylar. Det är sjukt billigt där borta och jag önskar att jag haft mer plats i mina väskor, fy va kul det är att handla.
Några bilder...
Utsikten från vårt fönster mot Fifth avn.

Time square

Sista dagen, syster och jag på time square

Jag hade tänkt att visa fler bilder men nu har visst den här sidan bestämt sig för att vara besvärlig. Jag har inget tålamod just nu och visar fler bilder senare. Det känns lite sjukt när man tänker på det, i måndags när ni alla myst upp i soffan satt jag på Time square och åt lunch. Härligt att kunna tänka tillbaks på dessa dagar.

Kram till er och tack för att du tittade in,

//Maria

onsdag 6 oktober 2010

Hello!!!!

Japp då var det inte många timmar kvar innan det bär av "over there" Jag börjar bli väldigt pirrig och nervös över att vara borta från barnen. Känns helt sjukt att just nu sitta i idyllen Alfta och imorgon någonstans på Manhattan. Det ska bli superkul!!!!


Tänkte visa ett kort som är till samma beställare som i gårdagens inlägg.

Det blev ännu ett Stair step kort. Jag tycker att dom är så roliga att göra. Stämpel från magnolia, underbara Tilda. Pappret har jag faktiskt ingen aning om.

Det får faktiskt bli allt...nu måste jag komma i ordning och få lilte sömn. 03.00 bär vi av.
Tack för att du tittade in, vi ses om en vecka igen.

kram maria

måndag 4 oktober 2010

Hej hej...

Ja då var det en vecka sen igen...här inne har det varit lite öken men hemma händer det massor. Jag jobbar på några saker till Scrapptorget och sen har jag fått en del beställningar. Så ni får inte tro att jag bara sitter i soffan hela kvällarna =)  Önskar dock fortfarande att dygnet hade lite fler timmar.

 
Idag tänkte jag visa ett kort som jag fått beställning på. Beställaren hade sett ett annat kort med den här vikningen och blev förtjust. Inne hos Louise finns det en superbra tutorial på stair step vikning. Det är den jag använt.  Min beställare önskade 2 kort i färgerna svart, rosa, vitt, grått och vinrött . Jag tror jag fått med tre av dom i alla fall på det här.
Jag har använt mig av papper från crate paper, stämpelt är en äldre modell från magnolia. Trädet är klippt på frihand och sen hittade jag en liten lövstans som passade perfekt. Sådär lagomt höstigt. Texten är sizzixs Endless Love, jag bara älskar det alfabetet.

Det får bli allt för ikväll. Jag har lite förberedelser att fixa med. På torsdag åker jag till New York och jag har väl inte riktigt tagit tag i allt som jag tänkt att jag skulle ha gjort. Men en lista med butiker som säljer scarpmaterial är fixad. Hoppas verkligen att jag ska hitta lite godsaker.

Ha det gott och tack för att du tittade in.

Kram Maria