lördag 30 april 2011

Studentkort x 2...

Man skulle ju kunna tro att jag ska på flera studentfester men så är inte fallet. Jag jobbar på att fylla upp "Till salu korgen" det brukar bli efterfrågan på just studentkort så i år tänkte jag ladda upp lite.

Igår kväll satt jag en stund medans barnen somnade (det blev lite längre). Två kort hanns med och jag tänkte visa dom nu...


Stämpel från kortmakaren "Filuren" Jag tycker dom är lite roliga. Texten är utstansad, sizzixs Endless love. 


Jag har inte så många studentstämplar men tycker att det funkar bra med dom vanliga oxå. Den här tjejen kommer från Panduro. Pappret är Basic gray, en äldre kollektion som bara stått och väntat läääänge. 


Jag lyxar till det med en bild på insidan oxå =)

Ikväll åker vi mot Segersta för att hälsa på goda vänner och njuta av majkase. Ska bli så trevligt. Hoppas ni oxå får en fortsatt trevlig helg.

Kram maria


fredag 29 april 2011

Studentkort...

Ja då var det fredag igen. Den här veckan har varit lite konstig...kort men kännts lång, Johan och barnen har haft påsklov medans jag har jobbat. Lite avis blir man ju, inte lika kul att åka och jobba. Men nu är ledigheten snart slut för dom oxå. Håller tummarna för bra väder i helgen, vi har massor som ska göras ute.

Det har inte blivit så mycket tid för scrapp den här veckan. Jag har gjort ett studentkort under veckan och två ikväll =)) Fotar dom imorgoon. Här kommer mitt första...



Det är stilige Edvin som fått ställa upp som Studentkille. Papprena kommer från spilllådan. Det finns verkligen ingen botten på den lådan =)

Hoppas ni får en trevlig helg, lämna gärna en kommentar innan du går =)

kram maria

tisdag 26 april 2011

Inte bara scrap och kort...

Hej hej,

Efter en underbar påskhelg med god mat, tjocka släkten och den underbara solen är vi nu hemma igen. Borta bra men hemma bäst =)) 

Det har inte blivit någon tid för pyssel i helgen så jag har inget nytt att visa. Men som vissa av er vet är det inte bara scrappen som lockar mig. Jag har hållit på mycket  med Trådslöjd/luffarslöjd oxå. Det blir inte lika mycket nu eftersom scrappen tar mycket av min tid (som är begränsad). Tänkte ta tillfället i akt och visa upp lite som står här hemma och väntar på att få äka ut på nån trevlig marknad.



Blomsterkrona, att ha på blomma eller bara som den är


Hängade lykta för värmeljus


Trollsländor (min favorit) i olika färger. Att sätta i blomman eller hänga som dekoration

Det finns mycket mycket mer oxå i mitt lager men det spar jag till en annan gång.
Nu väntar hemmafruarna och soffan.

kram maria


torsdag 21 april 2011

Färgglatt hos stellas...

Men jag vill börja med att önska er en

 Glad Påsk

Vi håller på att packa ihop oss för en liten resa imorgon och jag gissar att det inte blir någon tid för inlägg i helgen. Det ser ju lovande ut med vädret så det är väl kanske inte så många som har tid att sitta inne och läsa i alla fall.

Hos stellas.se är utmaningen den här månaden att scrappa färgglatt. Det känns inte som om det är något problem för mig =) det är ju värre när jag måste tona ner. Jag har gjort ett bidrag till tävlingen även denna månad.





Bilden är på Klara ca 3 månader. Vi fick den här bodyn som reklam, den är lite rolig tycker jag. Bilden har legat och väntat länge och nu föll det liksom på plats. Papper från American crafts som jag köpte för lääänge sen, dom har oxå legat och väntat. Vad tycker ni om luftballongs stämpeln? Den följde med i en tidning jag köpte, jag föll för den direkt. Den kommer nog dyka upp lite här och där =)

Hoppas ni får en härlig helg med god mat, påskägg och härlig sol.

Kram maria

tisdag 19 april 2011

Månadens utmaning hos Arkivet...

Då var det dags igen...månadsskissen hos arkivet. Jag är beroende av skisser och tävlingar nu. Allt som ger mig en lite kick är bra.

Skissen gick inte att visa denna gång men är du nyfiken så hittar du den här klicka på månadsskissen april.

Här kommer min tolkning...


Kameran och jag ville inte riktigt samma sak ikväll så jag är ledsen om bilden är lite suddig. Jag har scrappat flickornas bild från förskolan. Papper från MME och chipboard från crate.

Nu ska jag krypa upp i soffan och se hur det går för "hemmafruarna".

Jag är så glad för att du tittade in och blir ju ännu gladare om du tar dig tid och lämnar ett spår innan du gå.
Ha det gott,

kram maria

söndag 17 april 2011

Blogaward!!



Jag har turen att bli belönad av två underbara bloggvänner. Tack Maritha!! och Tack Margareta!! Ni har gjort mig sådär extra glad.

Awaden ska skickas vidare till 5 styckna som har mindre än 100 följare på sin blogg. Så jag skickar till...

Sandra som haft det lite tufft ett tag men nu är på väg tillbaks. Hon håller på att renovera ett scrapprum oxå så snart kommer kreativiteten sprudla.
Åsa är en otroligt duktig scrappare som jag tittar in hos nästen varje dag. Jag har även haft äran att träffa henne på dagarna nu när hon gör praktik på vår förskola.
Pysselbus en nyfunnen bloggis som är farligt nära 100 följare =)) Här hittar jag massor av inspiration i både kort och layouter.
Maria/lilla07:an en otroligt duktig scrappare och inspiratör. Hos henne hittar man layouter, kort och lite altrat oxå. Det är alltid kul att se vad hon hittar på.
Linda/Pieces by pieces som säkert har tusen följare men ingen räknare så hon får den ändå. Hennes kort är fantastiska och vid varje besök hos henne drar jag en *suck* av beundran.

Det är så många som imponerar och inspirerar där ute i bloggvärlden och som förtjänar en award. Kram till er alla!!

Maria

Kort i rosa...

Här kommer nästa utmaning som jag tagit mig an på Scrappiz CC. Man skulle göra ett kort med minst en stämpel och det skulle gå i rosa. Den här utmaningen sponsrades av Kortmakaren.




Efter att ha tittat runt hos alla duktiga kortmakare har jag blivit inspirerad av Linda/Pieces. Hon är fantastiskt duktig på enkla kort och underbara blommor. Jag gjorde ett litet försök jag oxå.

Det finns massor av utmaningar kvar och jag har lite tid över nu....

Vi ses,

Kram maria

lördag 16 april 2011

Cybercrop på scrappiz...

Det vill jag ju inte missa =) Jag har inte varit med på något sånt här förut och tänkte därför passa på. Jag behöver något som sparkar igång mig lite.

Mitt första bidrag är till en skissutmaning som Forma Hantverk sponsrar. Så här ser skissen ut...



Och så här blev min tolkning...


Jag har fått önskemål om påskkort så här slog jag två flugor i en smäll. Pappret är från crate, och stämpeln är från Panduro.

Titta in på scrappiz och var med du oxå.

Kram maria

Härlig lördag...

Hoppas ni alla njuter av ledighet och sol.

Idag var det meningen att jag skulle sitta på träff och scrappa hela dagen. Men efter en tung vecka så tog orken slut. Jag hade ingen lust igår kväll och packa scrappgrejer fanns inte alls i min värld. Jag avbokade och känner mig nöjd med det idag. Johan tog med barnen till buspaltset och jag har haft hela förmiddagen vid pysselbordet. Härligt!!! Har hunnit med att sitta i solen oxå, det är verkligen en underbar årstid nu.

Tänkte börja med att visa ett kort jag började med förra helgen. Det blev ännu en lift av Rimna.


Det blev ett kort till en liten bäbiskille. Nya stämplar från Vilda och Pink paislee.

Nu ska fortsätta att njuta av denna underbara dag =)

kram maria

fredag 15 april 2011

Vinnare dragen...

Här hemma är det mys med chips varje fredag. Ikväll kryddade vi till det lite extra med lottdragning. Jag har fått god hjälp av mina flickor. Alla som lämnat kommentar har fått en varsin lott som vi vek ihop och la i en skål. Klara fick sen äran att dra vinnaren. Spännande....



Och vinnaren blev....



......

......


Zima


Grattis till dig!!!
Maila mig din adress på maria@miamaria.se så skickar jag vinsten till dig.

Nu blir det mer mys i soffan =))
Trevlig helg,

Kram maria

onsdag 13 april 2011

Hej mina vänner...

jag har inte försvunnit bara haft lite fullt upp. Förra veckan gav jag mig själv pysselförbud för att göra färdigt en datauppgift till jobbet. Inget pyssel innan den var färdig, jag skickade in den i torsdags *tjoho*. I helgen åkte vi på kryssning med några kollegor och den här veckan har det varit lite fullt upp på kvällarna så jag har inget nytt att visa. Jag har målat lite på "Linnea", stämpeln som är med i utlottningen. Jag tycker att hon är så söt =) Vi får väl se när det blir något att visa upp. På lördag ska jag på scrappträff och gissa om jag längtar.
Hppas kunna titta in med något nytt snart,

kram maria

torsdag 7 april 2011

Mitt blogggodis!!!




Japp...nu är det dags att visa lite uppskattning till er där ute som tittar in hos mig =)) Jag blir så glad när jag ser att ni tittat in och alldeles extra glad när någon lämnar spår efter sig. Tack för besöken och era kommentarer.

Den 16 februari hade jag varit på den här adressen i ett år och planen var att fira då. Men det blir inte alltid som man tänkt sig. Så jag kör en liten utlottning nu istället. Två stycken nya stämplar från Vilda stamps och lite smått och gott.

För att delta måste du lämna en kommentar under detta inlägg. Utlotttningen är för er som redan hit så ni behöver inte länka från eran blogg. För er som inte har något konto och vill lämna kommentar, tryck på anonym (kan behövas flera tryck) och skriv sen ditt namn i inlägget.

Vinnaren drar jag fredagen den 15 april. Lycka till !!!

kram maria

måndag 4 april 2011

Tuesday från TGF...

Hej på er,

Det blir ett snabbt inlägg så jag hinner fixa färdigt innan det är dags att föda barn. Det gör jag varje måndag mellan 21 och 22. Jag tror programmet heter typ "Ett barn i minuten" eller något sånt. Jag tycker det är lite kul att se, händer ju att jag fäller en och annan tår oxå =))

Idag är det dags för ännu ett kort med tuesday från The greeting farm. Tänkte nog först göra ett svart vitt kort men det slutatde med ett i massor av färger.




Papper och journalingkort kommer frånn Webster page. Textstämpeln är från magnolia.

Japp ett kort ett blev det...

Sköt om er,

 kram maria


söndag 3 april 2011

Dagens skörd...

Det är inte så tokigt med regn och rusk ibland =)) Jag har haft en riktig pysslar dag. Har hunnit med ett kort och fått lite sytt. Flickorna har fått nya pannband. Vi får se om dom ställer upp och mannekängar nån dag. Jag har sytt plastpåsehållare också. Tantvarning tänker ni väl nu men det är faktiskt en otroligt bra uppfinning. Jag har gjort några förut och haft till salu och nu behövdes det fyllas på lite i lagret. Och vad kan vara mer passande än lite pastell...


Jag har hunnit med att göra ett kort också. Jag är nästan dagligen in och inspireras av Rimna´ Hon gör underbara kort och layouter och jag är verkligen imponerad av hennes kreativitet. För ett tag sen gjorde hon några kort som jag bara kände att jag måsta lifta. Rimnas kort hittar ni här. Det är tre kort men i olika inlägg så är du nyfiken så får du scrolla runt lite inne hos henne. Här kommer min tolkning...


Jag har dåligt med stämplar att använda till just ett sånt här kort så det blev lite "man tager det man haver".  Jag rekomenderar att prova detta för det var s...kul =)) Roligt att få leka lite med distresserna som jag använder mest till att färglägga med annars. Ja..verkligen kul var det så nu har jag inte tid att vara här inne längre. Måste hinna med att leka lite till innan det är dags att sova.

Kul att du tittade in,

kram maria

Och regnet det bara faller ner....

Här hemma öser det verkligen ner idag. Vi har lånat ut båda flickorna och vad kan då passa bättre än att få sitta och pyssla. Perfekt pysselväder =))

Igår gjorde jag färdigt ett kort med magnolias söta Edvin. Även här har jag rotat i spilllådan...


Jag har färglagt med distresser. Runt kanten har jag stämplat med en textstämpel från Slöjd och detaljer. Metallhörnet är från panduro.

Hoppas ni får en skön söndag,

kram maria



lördag 2 april 2011

Ett kort...

Hej mina vänner...

...ja det är ju så jag ser er som tittar in här =) Hoppas ni njuter av en skön helg. Här hemma har vi nu gjort tre veckor med vattkoppor och det börjar kännas som om det räcker nu. Nu vill jag att vi ska vara friska och kunna röra oss ute bland folk hela familjen.Klara är nu inne på sin första vecka med prickar och jag gissar att vi får vara hemma hela nästa vecka också. Är ju trevligt att vara hemma om man är frisk och kan göra vad man vill. Men just nu går vi varandra lite på nerverna. Hon lite hängig och jag har inte sovit på flera nätter. Visst låter det trevligt =))  Över till något annat lite trevligare...

Det har inte blivit så mycket pysslande under veckan. Jag satt en liten stund igår och gjorde färdigt det här kortet med Tuesday från TGF. Känns som om jag jobbat massor på det här kortet bara för det legat framme hela veckan. Jag tycker att hon är lite läcker men har inte riktigt blivit sams med hur jag ska få till färgerna. Det blir ju så ibland.


Ser nu vad sned bilden blev. Är väl lite som livet känns just nu =) Papper ur spilllådan, textstämpel från Vilda.

Sköt om er och lämna gärna en kommentar innan ni skyndar vidare.

kram maria